Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna, rabatter, erbjudanden och inbjudningar till evenemang via mail!

 

Miljönär-vänlig butik

I maj 2016 blev butiken tilldelad Avfall Sveriges miljönärmärkning.

Märkningen syftar till att uppmärksamma alla de som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända – eller att på annat sätt minska avfallet.

miljönär

Nyheter

Augusti 2020: Artikel i MER Mellanskåne

Har ni läst om butiken i nya MER?

April 2020: Ny samarbetspartner!

Inom kort kommer ni kunna komplettera presenten med ett fint kort från KompisKort!

Oktober 2019: Ny samarbetspartner!

I höst kommer Boomerang samarbeta med Färgglatt AB, och bland annat kommer ett urval av Melli Mello´s sortiment finnas till försäljning i butiken!

Vi tror på storken!

Vi stödjer Storkprojektet i Skåne genom att sälja babybody med det fina trycket "Jag tror på storken!" i butiken.

Maj 2018: Höörs kommuns miljöpris 2018!

Boomerang - nytt och bytt för barn har utsetts till Höörs kommuns miljöpristagare 2018!

 

Köpvillkor och information

Eftersom det mesta som finns i butiken bara finns i ett exemplar, och jag har försäljning både i butik och på webben, finns risken att det ni beställer via webbsidan redan hunnit bli sålt innan jag hunnit uppdatera webbutiken. Invänta därför ALLTID den personliga bekräftelsen innan ni gör betalningen! Detta är anledningen till att jag enbart kan erbjuda förskottsbetalning via swish (eller betalning direkt i butik om ni väljer alternativet ”Hämta i butik”).

Ordern ska vara betald inom 7 dagar om vi inte kommit överens om annat, annars makuleras din beställning och dina reserverade varor läggs ut för försäljning i butiken igen.

Jag försöker alltid packa och skicka paketen så förmånligt som möjligt. Mindre försändelser som kan skickas som brev, d.v.s. max 1 kilo, skickas om möjligt med PostNords tjänst "Skicka Direkt", frakten på dessa paket är 66 kr. Tyngre/skrymmande paket skickas med Schenker eller DHL och då beräknas den faktiska frakten med hjälp av storlek och vikt på försändelsen. Fraktsumman meddelas i ert personliga bekräftelsemail.

Det finns ingen ångerrätt/bytesrätt på våra secondhand-varor. De köps i befintligt skick, vilket alltid innebär fint begagnat skick (helt och fläckfritt) om inget annat anges i beskrivningen.

På nya varor erbjuder jag 14 dagars öppet köp. Köparen betalar returfrakten, och hela varusumman återbetalas efter att varorna kommit tillbaka till butiken. Du behöver aldrig ange någon orsak. Kontakta mig via mail eller telefon och meddela att du skickar tillbaka något och vilket ordernummer denna retur tillhör. Självklart ska återlämnade varor vara oanvända och hela, och originalförpackningar ska vara obrutna.

Ångrar du hela beställningen eller delar av den innan den blivit skickad är det bara att du hör av dig innan du gör förskottsbetalningen så makulerar jag ordern eller justerar totalsumman.

Om någonting saknas i din beställning, eller om en vara är felaktig eller defekt, så vill jag gärna att du hör av dig så snart som möjligt så att jag kan rätta till det! Jag försöker alltid kontrollera och packa dina varor noga, men jag är inte mer än människa och misstag kan tyvärr ske. Jag vill att mina kunder ska vara 100 % nöjda, och därför uppskattar jag en öppen kommunikation så att jag får en chans att kompensera mina kunder för eventuella misstag.

Vi tillämpar reglerna om vinstmarginalbeskattning vid handel av begagnade varor inlämnade av privatpersoner.

 

Integritetspolicy

Boomerang – nytt och bytt för barn värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är vår målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Denna policy hjälper dig bland annat att förstå vilken slags information vi samlar in och hur denna används. Genom att godkänna policyn i samband med köp eller lämnande av uppgifter så samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan.

Boomerang - nytt och bytt för barn, organisationsnummer 821001-3606, Storgatan 33B, 243 30 Höör, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Om du genomfört ett köp via vår webshop sparas dina uppgifter för att följa lagen, bland annat avseende bokföringslagen. Detta innebär att vi sparar information om genomförda köp såsom ordernummer, ordervärde, tidpunkten för köpet samt ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Vi registrerar inte personnummer. Denna information sparas så länge det finns laglig grund för hanteringen. Dina uppgifter sparas oavsett aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande lagstiftning och vad som är tillåtet enligt dataskyddsförordningen.

Vi sprider inte vidare uppgifterna till tredje part och vi använder enbart uppgifterna för att hantera beställningar/köp.

Om du samtyckt till att ta emot våra nyhetsbrev sparas din mailadress i vår maillista tills dess du meddelar oss att du ej längre vill finnas med i utskickslistan. Om du inte längre önskar ta emot denna typen av marknadsföring meddelar du det enkelt genom att klicka på avsedd länk i ett av utskicken. I samband med denna kontakt raderar vi alla dina personuppgifter hos oss. Du kan när som helst registrera dig på nytt om du skulle sakna oss!

Dataskyddsförordningen ger dig som privatperson rättigheter och kontroll över hur dina personuppgifter ska hanteras. Du kan läsa mer om dina rättigheter på Integritetsskyddsmyndighetens hemsida (tidigare Datainspektionen).

Boomerang – nytt och bytt för barn förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att åtgärda störningar eller för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Vid större ändringar av våra villkor och integritetspolicy kommer vi att underrätta dig som kund via e-post.

Varför secondhand?

Att handla secondhand är både ekonomiskt smart och miljövänligt!

Många småbarnsföräldrar har insett att det inte är hållbart att hela tiden köpa nytt – varken för plånboken eller för miljön – och söker efter begagnade alternativ.

Hos oss kan ni förutom att handla billigt även tjäna pengar på att lämna in begagnat - vi säljer på kommission och inlämnaren får upp till 40 % av försäljningspriset på utvalda varor när de har sålts.

Kontakta oss

  0730-52 67 18
    info@boomerangnyttbytt.se

Följ oss på sociala medier

 
  Facebook   instagram    twitter   blogger

Siffror och fakta

Konsumentverket har räknat ut att en nyinköpt basutrustning för barnets första år kostar cirka 15 000 kronor, i denna summan ingår inte kläder eller leksaker.
 
Det föds allt färre barn i Sverige, men varje år ökar leksaks-försäljningen cirka 3-4 procent. Ett barn i 4-årsåldern har idag i snitt ca 500 leksaker!

Barn växer i en enorm takt! De går igenom 8 storlekar bara de 2 första åren, så det krävs i stort sett en helt ny garderob varje säsong.

Nettoinflödet av textil är ca 15 kg/person och år, av detta slängs 8 kg!

Vid tillverkningen av nya jeans går det åt 10 000 liter vatten (det är 50 fyllda badkar!) - plus 1,9 kg kemikalier! En ny t-shirt i bomull motsvarar 4100 liter vatten plus 0,6 kg kemikalier...

Att köpa ett begagnat plagg bidrar till att hela 97 procent energi sparas jämfört med om samma plagg hade nyproducerats.
 
Det krävs ca 10 tvättar av ett barnplagg innan alla kemikalier är borta. Begagnade kläder har tvättats många gånger och därmed har de flesta kemikalier som satt i tyget när det var nytt hunnit tvättas ur.
 
 * Källor: Naturskyddsföreningen, Greenpeace, Konsumentverket, Retoy

Vi syns på nätet!

Secondhandguide.se