Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna, rabatter, erbjudanden och inbjudningar till evenemang via mail!

 

Miljönär-vänlig butik

I maj 2016 blev butiken tilldelad Avfall Sveriges miljönärmärkning.

Märkningen syftar till att uppmärksamma alla de som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända – eller att på annat sätt minska avfallet.

miljönär

Nyheter

Augusti 2020: Artikel i MER Mellanskåne

Har ni läst om butiken i nya MER?

April 2020: Ny samarbetspartner!

Inom kort kommer ni kunna komplettera presenten med ett fint kort från KompisKort!

Oktober 2019: Ny samarbetspartner!

I höst kommer Boomerang samarbeta med Färgglatt AB, och bland annat kommer ett urval av Melli Mello´s sortiment finnas till försäljning i butiken!

Vi tror på storken!

Vi stödjer Storkprojektet i Skåne genom att sälja babybody med det fina trycket "Jag tror på storken!" i butiken.

Maj 2018: Höörs kommuns miljöpris 2018!

Boomerang - nytt och bytt för barn har utsetts till Höörs kommuns miljöpristagare 2018!

 

Önskelista:

Eftersom butiken har begränsat med plats har jag inte alltid möjlighet att ta in secondhandkläder/-saker. På denna sidan kan ni alltid hitta en aktuell lista på vad jag just nu främst söker/saknar.

Varannan månad får du som är registrerad kommissionär lämna in:
* En normalstor papperskasse kläder/skor (Kläder i storlek 44-140 och skor upp till storlek 36.)
* 20 st leksaker och babytillbehör (Leksaker och babyartiklar måste vara rengjorda, kompletta och fungerande. Batterier måste finnas till leksaker som kräver detta.)

Min ambition är att driva en modern secondhandbutik och jag vill därför ha in kläder som är relativt nyinköpta alternativt klassiska och tidlösa (era egna babykläder från 70-80-talet accepteras till exempel inte, för dessa finns vintagebutiker). Jag tar emot alla märken på kläder under förutsättning att de håller måttet vad gäller skicket, men störst efterfrågan är det på MÄRKESKLÄDER och på YTTERPLAGG, och det är även dessa som kommer generera störst vinst för er. P.g.a. platsbrist tar jag enbart emot kläder som passar aktuell säsong, undantaget är regnkläder/skalkläder som jag tar in året om. Jag tar inte emot begagnade underkläder. Gör ett eget urval hemma av vad ni ska lämna in, satsa på kvalitet framför kvantitet!

Alla leksaker som lämnas in måste inneha CE-märkningen. Jag tar ej emot gamla mjuka plastleksaker (mjukare än LEGO, tillverkade innan 2007) eller leksaker som doftar. Jag tar heller ej emot VHS-filmer, leksaker från hamburgerrestauranger, flingpaket, tidningar etc. Av säkerhetsskäl har jag valt att inte ta emot begagnade bilbarnstolar, ej heller begagnade cykelhjälmar. Barnrumsmöbler, större leksaker och babyartiklar och mindre vagnar tas emot i mån av plats, kontakta butiken innan ni kommer och lämnar större saker.

 

Just nu önskas:

INLÄMNINGS-STOPP

Januari 2023: P.g.a. kommande förändringar i butiken i Höör är inlämningen pausad för närvarande.

 

Söker NI något speciellt?

Hör gärna av er till butiken via mail eller telefon. Det vi inte har inne skickar vi gärna ut en efterlysning på till våra kommissionärer!

Varför secondhand?

Att handla secondhand är både ekonomiskt smart och miljövänligt!

Många småbarnsföräldrar har insett att det inte är hållbart att hela tiden köpa nytt – varken för plånboken eller för miljön – och söker efter begagnade alternativ.

Hos oss kan ni förutom att handla billigt även tjäna pengar på att lämna in begagnat - vi säljer på kommission och inlämnaren får upp till 40 % av försäljningspriset på utvalda varor när de har sålts.

Kontakta oss

  0730-52 67 18
    info@boomerangnyttbytt.se

Följ oss på sociala medier

 
  Facebook   instagram    twitter   blogger

Siffror och fakta

Konsumentverket har räknat ut att en nyinköpt basutrustning för barnets första år kostar cirka 24 000 kronor, i denna summan ingår inte kläder eller leksaker.
 
Det föds allt färre barn i Sverige, men varje år ökar leksaks-försäljningen cirka 3-4 procent. Ett barn i 4-årsåldern har idag i snitt ca 500 leksaker!

Barn växer i en enorm takt! De går igenom 8 storlekar bara de 2 första åren, så det krävs i stort sett en helt ny garderob varje säsong.

Nettoinflödet av textil är ca 15 kg/person och år, av detta slängs 8 kg!

Vid tillverkningen av nya jeans går det åt 10 000 liter vatten (det är 50 fyllda badkar!) - plus 1,9 kg kemikalier! En ny t-shirt i bomull motsvarar 4100 liter vatten plus 0,6 kg kemikalier...

Att köpa ett begagnat plagg bidrar till att hela 97 procent energi sparas jämfört med om samma plagg hade nyproducerats.
 
Det krävs ca 10 tvättar av ett barnplagg innan alla kemikalier är borta. Begagnade kläder har tvättats många gånger och därmed har de flesta kemikalier som satt i tyget när det var nytt hunnit tvättas ur.
 
 * Källor: Naturskyddsföreningen, Greenpeace, Konsumentverket, Retoy

Vi syns på nätet!

Secondhandguide.se