Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna, rabatter, erbjudanden och inbjudningar till evenemang via mail!

 

Miljönär-vänlig butik

I maj 2016 blev butiken tilldelad Avfall Sveriges miljönärmärkning.

Märkningen syftar till att uppmärksamma alla de som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända – eller att på annat sätt minska avfallet.

miljönär

Nyheter

Augusti 2020: Artikel i MER Mellanskåne

Har ni läst om butiken i nya MER?

April 2020: Ny samarbetspartner!

Inom kort kommer ni kunna komplettera presenten med ett fint kort från KompisKort!

Oktober 2019: Ny samarbetspartner!

I höst kommer Boomerang samarbeta med Färgglatt AB, och bland annat kommer ett urval av Melli Mello´s sortiment finnas till försäljning i butiken!

Vi tror på storken!

Vi stödjer Storkprojektet i Skåne genom att sälja babybody med det fina trycket "Jag tror på storken!" i butiken.

Maj 2018: Höörs kommuns miljöpris 2018!

Boomerang - nytt och bytt för barn har utsetts till Höörs kommuns miljöpristagare 2018!

 

Om Boomerang

Jag som äger och driver Boomerang – nytt och bytt för barn heter Frida Moberg.

Jag är tvåbarnsmamma med en bakgrund som först djurvårdare och sedan administratör. Jag har två pojkar, Lucas som är född 2004 och Benjamin som är född 2014.

Butiken har varit i min regi sedan 1 oktober 2014. Den drevs tidigare av Carola och Sara och hette då Lilla Hoppetossan. De första åren fanns Boomerang på Stora Torggatan 21 i Vinslöv, i det hus där det tidigare varit Paulsons Möbler och sedan EM-möbler, men i maj 2016 gick flyttlasset och hela verksamheten flyttade in i en ny lokal på Storgatan 33 i Höör (f.d. Damernas)!

Jag är momsregistrerad (momsreg.nr SE821001360601) och innehar F-skattsedel.

Företagets post- och fakturaadress är:
Boomerang - nytt och bytt för barn
Att. Frida Moberg
Storgatan 33B
243 30 Höör

 

Ekologiska leksaker och barnkläder för er i Höör, Hörby, Hässleholm, Helsingborg och Lund med omnejder

Om du letar efter ekologiska och giftfria leksaker, sådana som är gjorda i naturmaterial som till exempel trä, plåt och naturgummi, eller fina barnkläder är du varmt välkommen till min butik. Här finns både nytt och secondhand och alla produkter håller en hög kvalitet, och är noga utvalda för att passa dig som kund. Om du i Höör, Hörby, Hässleholm, Helsingborg eller Lund med omnejder känner dig intresserad av att få mer information om dessa ekologiska leksaker eller de barnkläder som jag erbjuder är du välkommen att ta kontakt med mig så kommer jag göra mitt bästa för att svara på alla dina frågor. Bor du längre bort så finns en del av sortimentet inlagt i webshopen, och är det något annat speciellt du söker så bara kontakta butiken - finns det så skickar jag naturligtvis!

Tryckmaterial

Om ni vill hjälpa till att sprida ordet om Boomerang så skulle jag bli jätteglad!

Jag skickar gärna ut material till er som ni kan sätta upp på ert BVC, på Öppna Förskolan, på barnens skolor/förskolor och på alla andra platser där ni kan tänka er att nå ut till föräldrar. Kontakta butiken via mail eller telefon för mer information och beställning.

Som tack för hjälpen får ni en rabattkupong som går att utnyttja både i butiken i Höör och här i webbutiken!

 

Pressklipp

Kristianstadsbladet 20 april 2015

På gång i Vinslöv, nr 1 2015

Skånska Dagbladet 19 juli 2018

Skånska Dagbladet, MER 26 aug 2020

 

Vi syns på nätet

Ekoguiden - en tjänst från Medveten konsumtion

Secondhandguide

Loppisportalen

Barnsajten

 

Kontakta oss gärna

Telefonnummer: 0730-52 67 18

E-mail: info@boomerangnyttbytt.se

Varför secondhand?

Att handla secondhand är både ekonomiskt smart och miljövänligt!

Många småbarnsföräldrar har insett att det inte är hållbart att hela tiden köpa nytt – varken för plånboken eller för miljön – och söker efter begagnade alternativ.

Hos oss kan ni förutom att handla billigt även tjäna pengar på att lämna in begagnat - vi säljer på kommission och inlämnaren får upp till 40 % av försäljningspriset på utvalda varor när de har sålts.

Kontakta oss

  0730-52 67 18
    info@boomerangnyttbytt.se

Följ oss på sociala medier

 
  Facebook   instagram    twitter   blogger

Siffror och fakta

Konsumentverket har räknat ut att en nyinköpt basutrustning för barnets första år kostar cirka 24 000 kronor, i denna summan ingår inte kläder eller leksaker.
 
Det föds allt färre barn i Sverige, men varje år ökar leksaks-försäljningen cirka 3-4 procent. Ett barn i 4-årsåldern har idag i snitt ca 500 leksaker!

Barn växer i en enorm takt! De går igenom 8 storlekar bara de 2 första åren, så det krävs i stort sett en helt ny garderob varje säsong.

Nettoinflödet av textil är ca 15 kg/person och år, av detta slängs 8 kg!

Vid tillverkningen av nya jeans går det åt 10 000 liter vatten (det är 50 fyllda badkar!) - plus 1,9 kg kemikalier! En ny t-shirt i bomull motsvarar 4100 liter vatten plus 0,6 kg kemikalier...

Att köpa ett begagnat plagg bidrar till att hela 97 procent energi sparas jämfört med om samma plagg hade nyproducerats.
 
Det krävs ca 10 tvättar av ett barnplagg innan alla kemikalier är borta. Begagnade kläder har tvättats många gånger och därmed har de flesta kemikalier som satt i tyget när det var nytt hunnit tvättas ur.
 
 * Källor: Naturskyddsföreningen, Greenpeace, Konsumentverket, Retoy

Vi syns på nätet!

Secondhandguide.se