Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna, rabatter, erbjudanden och inbjudningar till evenemang via mail!

 

Miljönär-vänlig butik

I maj 2016 blev butiken tilldelad Avfall Sveriges miljönärmärkning.

Märkningen syftar till att uppmärksamma alla de som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända – eller att på annat sätt minska avfallet.

miljönär

Nyheter

Augusti 2020: Artikel i MER Mellanskåne

Har ni läst om butiken i nya MER?

April 2020: Ny samarbetspartner!

Inom kort kommer ni kunna komplettera presenten med ett fint kort från KompisKort!

Oktober 2019: Ny samarbetspartner!

I höst kommer Boomerang samarbeta med Färgglatt AB, och bland annat kommer ett urval av Melli Mello´s sortiment finnas till försäljning i butiken!

Vi tror på storken!

Vi stödjer Storkprojektet i Skåne genom att sälja babybody med det fina trycket "Jag tror på storken!" i butiken.

Maj 2018: Höörs kommuns miljöpris 2018!

Boomerang - nytt och bytt för barn har utsetts till Höörs kommuns miljöpristagare 2018!

 


Vad innebär kommissionsförsäljning?

Likväl som man kan spara pengar på att köpa begagnat så kan man även tjäna pengar på att sälja begagnat – det är både ekonomiskt smart och miljövänligt! Ni lämnar kläder/saker till mig och jag säljer vidare det jag tycker håller måttet till nya generationer barn – enkelt, snabbt och smidigt. Ni erhåller kommission, d.v.s. en procentdel av försäljningspriset, på varje såld vara. Butiken prissätter efter varornas skick, märke och popularitet på andrahandsmarknaden.

Utbetalning av kommission görs personligen till kommissionären mot uppvisande av legitimation i kassan i butiken. Intjänade pengar kan hämtas ut kontant eller betalas in på ert konto via swish, alternativt användas som betalmedel för att handla i butiken. Utbetalning kan göras max 1 gång/månad. Om ni väljer att ta ut er kommission i kontanter/swish så erhåller ni 30% kommission på försäljningssumman, om ni istället väljer att handla för er kommission i butiken så får ni ett värdebevis motsvarande 40% av försäljningssumman att handla för (cirkulär bonus)!

Inlämnade saker hänger till försäljning under 2 månader. Om kommissionären vill hämta hem osålda produkter görs detta INNAN försäljningsperioden är slut. Om detta önskas kontaktar ni butiken via mail eller telefon och tillsammans bokar vi en tid för hämtning. Efter 2 månader tillfaller osålda saker butiken där en del sparas till nästa lämpliga säsong och en del skänks direkt vidare till välgörenhet.

Jag har valt att hålla låga priser för att så mycket som möjligt av det som lämnas in också ska säljas och på så sätt återanvändas. Det är alltså lättast att lämna in sådant som ni känner att ni är ”klara” med och gärna ser kommer någon annan till glädje. Tillsammans kan vi hjälpas åt att ta hand om vår och barnens miljö genom att återanvända det som fortfarande är fint och funktionellt!

Är ni ute efter snabba pengar, eller största möjliga vinst? Då är det bättre att ni säljer varan på egen hand, t.ex. genom Blocket eller Tradera. Boomerang tillhandahåller en tjänst som underlättar för barnfamiljer att ta hand om urvuxet och handla hållbart.

Vid stöld, svinn eller skada på vara ersätts kommissionären motsvarande varans kommission beräknat på förmodat försäljningspris.

6 månader efter senast avslutade försäljningsperiod förfaller eventuell intjänad kommission som ej begärts ut. Skulle butiken upphöra måste innestående pengar begäras ut inom 6 månader, därefter tillfaller de Boomerang.

Varför secondhand?

Att handla secondhand är både ekonomiskt smart och miljövänligt!

Många småbarnsföräldrar har insett att det inte är hållbart att hela tiden köpa nytt – varken för plånboken eller för miljön – och söker efter begagnade alternativ.

Hos oss kan ni förutom att handla billigt även tjäna pengar på att lämna in begagnat - vi säljer på kommission och inlämnaren får upp till 40 % av försäljningspriset på utvalda varor när de har sålts.

Kontakta oss

  0730-52 67 18
    info@boomerangnyttbytt.se

Följ oss på sociala medier

 
  Facebook   instagram    twitter   blogger

Siffror och fakta

Konsumentverket har räknat ut att en nyinköpt basutrustning för barnets första år kostar cirka 15 000 kronor, i denna summan ingår inte kläder eller leksaker.
 
Det föds allt färre barn i Sverige, men varje år ökar leksaks-försäljningen cirka 3-4 procent. Ett barn i 4-årsåldern har idag i snitt ca 500 leksaker!

Barn växer i en enorm takt! De går igenom 8 storlekar bara de 2 första åren, så det krävs i stort sett en helt ny garderob varje säsong.

Nettoinflödet av textil är ca 15 kg/person och år, av detta slängs 8 kg!

Vid tillverkningen av nya jeans går det åt 10 000 liter vatten (det är 50 fyllda badkar!) - plus 1,9 kg kemikalier! En ny t-shirt i bomull motsvarar 4100 liter vatten plus 0,6 kg kemikalier...

Att köpa ett begagnat plagg bidrar till att hela 97 procent energi sparas jämfört med om samma plagg hade nyproducerats.
 
Det krävs ca 10 tvättar av ett barnplagg innan alla kemikalier är borta. Begagnade kläder har tvättats många gånger och därmed har de flesta kemikalier som satt i tyget när det var nytt hunnit tvättas ur.
 
 * Källor: Naturskyddsföreningen, Greenpeace, Konsumentverket, Retoy

Vi syns på nätet!

Secondhandguide.se